Η χρονολογική λίστα ”οδηγός” για τον προγραμματισμό γάμου

Η χρονολογική λίστα ''οδηγός'' για προγραμματισμό γάμου

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια  προγραμματισμού του γάμου σας με τον οδηγό μας.

Εάν είστε απλά αρραβωνιασμένοι, έχετε αρχίσει  να οραματίζεστε το γάμο σας και αναρωτιέστε για την οργάνωση γάμου, για όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και πότε – τότε είστε στο σωστό μέρος.

Βέβαια, δεν υπάρχει προκαθορισμένο ή ακριβές  χρονοδιάγραμμα,  επειδή οι δεσμεύσεις όλων είναι διαφορετικής διάρκειας – μπορείτε ακόμα να προγραμματίσετε με επιτυχία έναν γάμο σε λίγους  μόνο μήνες, αν αυτό θέλετε να κάνετε. Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ένα μικρό δείγμα όλων των υποχρεώσεων του γάμου σας ώστε να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση.

Πρώτα, σκεφτείτε “κάντε εικόνα την ημέρα του γάμου σας”.

(Συμβουλή: Έχετε περισσότερο από ένα χρόνο από την ημερομηνία του γάμου ή μόλις ξεκινήσατε τη διαδικασία σχεδιασμού γάμου.)

Ξεκινήστε οραματίζοντας τον γάμο σας και καθορίζοντας το στυλ σας. Έπειτα καταρτίστε έναν προϋπολογισμό. Συγκεντρώστε την “ομάδα προγραμματισμού” σας – αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την πρόσληψη ενός wedding planner (προγραμματιστή γάμου) .

Μόλις επιλέξετε την ιδανική ημερομηνία και ώρα του γάμου σας,  ελέγξτε με τους αγαπημένους σας  (όπως τα μέλη της οικογένειας) τους χώρους για το γαμήλιο πάρτυ, πριν από την τελική απόφαση. Μόλις έχετε κάποιες επιλογές  χώρου, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε τη λίστα επισκεπτών.  

 (Συμβουλή: Είστε περίπου 8 έως 10 μήνες.)

Τώρα σκοπεύετε να φορέσετε ένα νυφικό φόρεμα, ξεκινήστε τις αγορές σας, ώστε να έχετε πολύ χρόνο για αλλαγές.

Ξεκινήστε να φαντάζεστε τι είδους φαγητό θέλετε στη ρεσεψιόν σας.

Αποφασίστε τι είδους ψυχαγωγία θέλετε. Ένας πιανίστας για το κοκτέιλ παρτυ σας,  βιολιστές, DJ ή μπάντα; Οι επιλογές σας είναι ατελείωτες.

Μιλώντας για αυτό, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε πραγματικά έρευνα, συνέντευξη και κράτηση των πωλητών σας: φωτογράφος, βιντεογράφος, ψυχαγωγία υποδοχής και ανθοπωλείο. ( Το Labour of Love Weddings & Events σας παρέχει τις πιο ποιοτηκές και συμφέρουσες επιλογές της αγοράς στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική)

Έρευνα και κράτηση δωματίων ξενοδοχείου για επισκέπτες εκτός πόλης.

Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα γάμου (προαιρετικό).

Επικοινωνήστε με τις εταιρείες ενοικίασης αν θέλετε να νοικιάσετε οτιδήποτε για την τελετή ή τη δεξίωση, όπως καρέκλες, τραπέζια και σκηνή. ( Το Labour of Love Weddings & Events σας παρέχει όλες τις υπηρεσίες οργάνωσης γάμου που θα χρειατείτε στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική)

Στείλτε κάρτες  save-the-date.  στείλτε τα ακόμη νωρίτερα (περίπου 10 έως 12 μήνες έξω) εάν παντρεύεστε κατά τη διάρκεια μιας τουριστικής περιόδου ή περιόδου διακοπών ή έχετε γάμο προορισμού.

 (Συμβουλή: Είστε περίπου 6 έως 8 μήνες.)

Τώρα για κάποιες διασκεδαστικές πτυχές του προγραμματισμού γάμου: κράτηση μουσικών τελετής, ενδυμασία γάμου και αρχίστε να σχεδιάζετε αυτό το μήνα του μέλιτος, εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε αμέσως μετά το γάμο σας.

Πλησιάζω!

(Συμβουλή: Είστε περίπου 4 έως 6 μήνες.)

Παρακολουθήστε συμβουλές πριν από τον γάμο, εάν απαιτείται.

Αγοράστε και παραγγείλετε προσκλήσεις και γαμήλια δαχτυλίδια.

Αγοράστε επίσημα ρούχα, εάν είναι απαραίτητο.

Ανανεώστε ή λάβετε διαβατήρια, εάν είναι απαραίτητο.

Οραματιστείτε την γαμήλια τούρτα.

Απομένουν μόνο λίγους μήνες!

(Συμβουλή: Είστε περίπου 3 μήνες.)

Μόλις βρείτε τον αρτοποιό σας, ήρθε η ώρα να παραγγείλετε επίσημα την γαμήλια τούρτα σας.

Νοικιάστε τα επίσημα ρούχα, εάν είναι απαραίτητο

Ενοικίαση μεταφοράς για το γάμο σας (όπως λιμουζίνες ή λεωφορεία). Εξετάστε τις μεταφορές σας και των καλεσμένων σας νωρίτερα. ( Το Labour of Love Weddings & Events σας παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες  στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική)

 (Συμβουλή: Είστε περίπου 2 μήνες περίπου.)

Στείλτε τις προσκλήσεις σας.

Εάν γράφετε τους δικούς σας όρκους, ξεκινήστε.

Αγοράστε δώρα για γονείς, φίλους και ο ένας στον άλλον.

Κάντε κράτηση για το κομμωτήριο και τον καλλιτέχνη μακιγιάζ σας και προχωρήστε σε μια δοκιμαστική εκτέλεση με τα δύο.

Έχεις ένα μήνα ακόμη!

(Συμβουλή: Το μαντέψατε, είστε ένα μήνα πριν!)

Αίτηση για άδεια γάμου — επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο στην πόλη όπου θα παντρευτείτε.

Εάν φοράτε ένα νυφικό, πάρτε το τελικό σας φόρεμα. Φέρτε τη δική σας φίλη (ή άλλα μέλη του γαμήλιου πάρτι) για να μάθετε πώς να φουσκώνετε το φόρεμά σας. Πιέστε το φόρεμα και φέρετέ το σπίτι.

Είναι το τελευταίο μέρος.

(Συμβουλή: Είστε περίπου 2 εβδομάδες έξω.)

Ελέγξτε την τελική λίστα καλεσμένων και καλέστε τους προσκεκλημένους,  που δεν έχουν στείλει ακόμη απάντηση.

Παραδώστε τις απαραίτητες λίστες στον φωτογράφο και τον βιντεογράφο σας. (Επαγγελματική συμβουλή: Συμπεριλάβετε ποιος θα πρέπει να βρίσκεται σε επίσημα πορτραίτα και καθορίστε πότε θα ληφθούν τα πορτρέτα.)

Παραδώστε την τελική σας λίστα τραγουδιών στον DJ ή το συγκρότημά σας και φροντίστε να συμπεριλάβετε ειδικά αιτήματα τραγουδιών και τραγούδια που δεν θέλετε να παίξει.

Αποκτήστε το τελευταίο κούρεμα και το χρώμα πριν τον γάμο, εάν είναι απαραίτητο.

Τέλεια, μετράμε τις μέρες!

(Συμβουλή: Έμεινε μία εβδομάδα.)

Δώστε στον χώρο υποδοχής σας και / ή εξυπηρετήστε τον τελικό αριθμό των επισκεπτών σας. (Συμπεριλάβετε προμηθευτές, όπως ο φωτογράφος ή τα μέλη της μπάντας, που θα περιμένουν ένα γεύμα!) Ρωτήστε πόσες επιπλέον πλάκες θα προετοιμάσει ο caterer.

Προμηθεύστε τον διαχειριστή τοποθεσίας με μια λίστα αιτημάτων προμηθευτή, όπως ένα τραπέζι για DJ ή χώρο εγκατάστασης που απαιτείται για έναν ανθοπωλείο.

Σχεδιάστε το διάγραμμα θέσεων υποδοχής και εκτυπώστε κάρτες θέσης και τραπεζιού (ή ολοκληρώστε τη λίστα με τον καλλιγράφο που έχετε προσλάβει).

Καλέστε όλους τους προμηθευτές γάμου και επιβεβαιώστε τις ρυθμίσεις — δώστε στους διαχειριστές της τελετής και της ρεσεψιόν ένα χρονοδιάγραμμα παράδοσης και εγκατάστασης προμηθευτή, καθώς και αριθμούς επικοινωνίας (Εμείς στο Labour of Love Weddings & Events σας λύνουμε τα χέρια, διότι αναλαμβάνουμε όλη αυτή την αγχώδης διαδικασία.)

Κόψτε τα μαλλιά σας, εάν είναι απαραίτητο.

Είναι η τελική αντίστροφη μέτρηση.

(Συμβουλή: Βγαίνετε 2 έως 3 ημέρες.)

Ανάλογα με το τι φοράτε, πιέστε ή φορέστε το φόρεμα σας ή πηγαίνετε για μια τελική εφαρμογή για τα επίσημα ρούχα σας.

Εάν είναι απαραίτητο, βεβαιωθείτε ότι όλοι ο γαμπρός και οι κουμπάροι  παρακολουθούν τα εξαρτήματα και παραλαμβάνουν τα ρούχα τους.

Προσδιορίστε τις θέσεις του γαμήλιου πάρτι κατά τη διάρκεια της τελετής και τη σειρά του πάρτι στην πομπή και την εσοχή.

Παραδώστε κάρτες θέσης, κάρτες τραπεζιού, μενού, εύνοιες και άλλα αντικείμενα για τη ρύθμιση των τραπεζιών στον υπεύθυνο τροφοδοσίας ή / και στη ρεσεψιόν.

Επαληθεύστε ξανά τις τελικές λεπτομέρειες με όλους τους προμηθευτές. Συζητήστε τυχόν απαραίτητες αντικαταστάσεις της τελευταίας στιγμής.

Καλέστε την εταιρεία λεωφορείων ή ενοικίασης αυτοκινήτων για ώρες παραλαβής και τοποθεσίες και κανονίστε να παραλάβετε επισκέπτες χωρίς αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο ή το σιδηροδρομικό σταθμό. Ζητήστε βοήθεια από φίλους, συνοδούς ή συγγενείς.

Είναι αύριο!

Δώστε σε όλους τους επαγγελματίες του γάμου έναν αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης για να καλέσετε την ημέρα του γάμου.

Γράψτε επιταγές ή / και συνομιλήστε με τους οικοδεσπότες του γάμου (συνήθως τους γονείς σας, αν όχι εσείς) σχετικά με τυχόν τελικά υπόλοιπα που θα πληρωθούν στο τέλος της δεξίωσης.

Τελετή πρόβας. Συναντηθείτε με τους υπεύθυνους  στο  χώρο που θα πραγματοποιηθεί το  γαμήλιο πάρτι  της τελετής  για να κάνετε πρόβες και να δείτε τις λεπτομέρειες.

Παρακολουθήστε το δείπνο πρόβας σας.

Και τέλος, είναι η μεγάλη ημέρα του γάμου σας …

Δώστε στους γονείς και ο ένας στον άλλον τα δώρα.

Ενημερώστε τον διαχειριστή της εκδήλωσής σας ή στον σύμβουλό σας ή την κουμπάρα για ερωτήσεις ή προβλήματα κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Είσαι παντρεμένος! Να τι πρέπει να κάνετε μετά τον γάμο. Εάν ταξιδεύετε στο μήνα του μέλιτος, ενημερώστε τους συνοδούς να πάρουν το φόρεμα για καθαρισμό, να επιστρέψουν το σμόκιν στο κατάστημα ενοικίασης ή και τα δύο, εάν είναι απαραίτητο. Φυσικά, γράψτε και στείλτε ευχαριστήριες σημειώσεις σε φιλοξενούμενους και πωλητές που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Στο Labour of Love Weddings & Events αναλαμβάνουμε για εσάς όλη τη διαδικασία μέχρι την ημέρα του γάμου σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε!

Spread the love

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!