Οι συμβολισμοί του μυστηρίου του γάμου | Στολισμός γάμου Θεσσαλονίκη | Labour of Love Weddings

Στολισμός γάμου Θεσσαλονίκη | Labour of Love Weddings | Συμβολισμοί Γάμου

stolismos gamou thessaloniki

Η Ακολουθία του Γάμου. Κατά το μυστήριο του γάμου υπάρχουν ιδιαίτεροι συμβολισμοί. Κατα πόσο όμως γνωρίζουμε τους πραγματικούς συμβολισμούς;

Οι αρραβώνες: Η τέλεση του αρραβώνα γίνεται πριν το μυστήριο του γάμου. Είναι η ευλογία της εκκλησίας για τα μελλοντικά ζευγάρια.

Το λευκό νυφικό: Το έθιμο για το λευκό νυφικό κυριάρχησε στα μέσα του εικοστού αιώνα. Το λευκό νυφικό φόρεμα ήταν πολύ σπάνιο γύρω στο 1800, το φορούσαν μόνο βασίλισσες και συμβόλιζε τον πλούτο. Όσο περνούσαν τα χρόνια πολλές κυρίες άρχισαν να τις αντιγράφουν και έτσι έγινε μόδα. Πλέον συμβολίζει την αγνότητα.

Η νυφική ανθοδέσμη: Η νυφική ανθοδέσμη δηλώνει το θαυμασμό του γαμπρού. Συμβολίζει ότι η γυναίκα είναι το λουλούδι στη ζωή του άντρα και πως ο άντρας θα την εξασφαλίσει μια ζωή με ευτυχία και αγάπη.

Οι βέρες: Οι βέρες είναι τα δαχτυλίδια που συμβολίζουν την υπόσχεση του γάμου, την αιώνια αγάπη και τη δύναμη της σχέσης.

Τα στέφανα: Το κυκλικό σχήμα συμβολίζει την αιώνια αγάπη χωρίς αρχή – μέση και τέλος. Επίσης την γονιμότητα και την ευγονία.

Οι λαμπάδες: Οι λαμπάδες είναι το φώς του χριστού, που κινείτε πάντα μπροστά από το αντρόγυνο φωτίζοντας το δρόμο του προς την καινούργια ζωή.

Το ρύζι: Συμβολίζει το να ρίζωμα του αντρόγυνου μέχρι τα γεράματά του.

Το κρασί: Είναι η κοινή ζωή του αντρόγυνου στην οποία θα γευτεί κάθε χαρά και λύπη.

Το ποτήρι: Το κοινό ποτήρι αποτυπώνει την κοινότητα του βίου του ζευγαριού.

Ο χορός του Ησαία: Ο Ιερέας καθοδηγεί το ζευγάρι κυκλικά τρεις φορές γύρω από το τραπέζι του Ιερού. Συμβολίζει  την ακολουθία του Θεού από το ζευγάρι στα πρώτα του κοινά βήματα.

Συμβολισμοί γάμου | Labour of Love Weddings | στολισμοσ γαμου θεσσαλονικη

Spread the love

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!